Vacatures voor redder : Het stadsbestuur heeft vacatures voor een voltijds redder en twee halftijdse redders en legt voor deze functies een wervingsreserve van twee jaar aan. Solliciteren kan tot en met 15 september 2015. Meer inlichtingen over deze functies en de selectieprocedure staan op www.herentals.be/vacatures.

Kom naar de fairtradepicknick

Haal uw picknickspullen uit de kast en kom op zondag 20 september naar kOsh Campus Burchtstraat (ingang Begijnenstraat). Op de speelplaats zorgen de Wereldwinkel en de fairtradetrekkersgroep voor een eerlijke picknick en een liveoptreden van De Nachtwacht. Om 11.30 uur krijgt u een aperitief en vanaf 12 uur kunt u aanschuiven aan het buffet. U kunt er proeven van eten en drinken uit de Wereldwinkel en van lokale producenten. Borden, bekers, bestek en een deken moet u zelf meebrengen. Deelnemen kost 10 euro per persoon. Kinderen jonger dan twaalf jaar betalen 5 euro. Schrijf u vooraf in bij de Wereldwinkel (Begijnhof 29, herentals@oww.be).

Fluo After School Drink

Op vrijdag 18 september organiseert de Herentalse jeugdraad een Fluo After School Drink in zaal 't Hof (Grote Markt 41). De bezoekers krijgen een fluo-armband (zolang de voorraad strekt). Op deze manier wil de stad de jongeren attent maken op het belang van een goede zichtbaarheid in het verkeer. Tijdens het feest kunnen de jongeren gratis hun fiets laten graveren. Van 15.30 uur tot 18 uur staan de gemeenschapswachten met hun graveermachine aan 't Hof.

Startdag Chiro Morkhoven op 13 september

Op zondag 13 september organiseert Chiro Morkhoven een startdag waarop kinderen kunnen kennismaken met de werking van de Chiro. Het stadsbestuur verleent zijn medewerking door het Dorpshuis in Morkhoven ter beschikking te stellen en Dorp die dag parkeer- en verkeersvrij te maken.

Petanqueclub uit IJsselstein op bezoek in Herentals

De Herentalse petanqueclub nodigt de petanqueclub uit onze Nederlandse zusterstad IJsselstein uit voor bezoek aan Herentals. De petanquespelers komen op zaterdag 26 september om 10 uur aan. Na een goedgevulde dag met wandelingen en een tornooi, biedt het stadsbestuur de deelnemers om 18.30 uur een receptie aan in de Lakenhal (Grote Markt).